Mr. Darcy

2009.08.13. 13:08

Azt hiszem Mr. Darcy és köztem sok hasonlóság van.. A jellemünk nagyjából egyezik, és a szavainkat is szeretnénk a lehető legjobban megválogatni. Belátom nekem ehhez még szükségem van néhány évet leélni és olvasással tölteni, mert azzal, ha nem is ugyanolyan, de hasonló műveltségre tehetek szert :D:D:D:D:D Az a lényeg, hogy az alább beszúrt idézetből nézve egyformák vagyunk!! Talán ezért is volt olyan szimpi a sorozatban!! :)

"......
- Tökéletesen meg vagyok róla győződve, hogy Mr. Darcynak semmi hibája nincs. Ő maga is nyíltan beismeri.
- Nem - mondta Darcy -, ilyet nem állítottam magamról. Bőven vannak hibáim, de remélem, azok nem az értelem fogyatkozásai. A természetemért már nem állhatok jót. Azt hiszem, kevés bennem az alkalmazkodás - mindenesetre kevesebb, mint a világ szeretné. Mások ostobaságát és bűneit sem felejtem el oly hamar, mint kellene - s azt sem, ha megsértenek. Az én érzéseimet nem irányíthatja mindenki kénye-kedve szerint. Vannak, akik talán haragtartónak neveznek. Ha valaki elveszti megbecsülésemet, többé vissza nem nyeri.
- Ez már komoly hiba! - kiáltotta Elizabeth. - Az engesztelhetetlen harag kétségtelenül jellembe vág. De a  hibáját jól választotta meg: ezen nincs mit nevetnem. Tőlem nem kell tartania.
- Azt hiszem, minden ember természettől fogva hajlik valami rosszra; olyan fogyatkozás ez, amit a legjobb neveléssel se lehet leküzdeni.
- Az ön hibája tehát az a hajlam, hogy mindenkit gyűlöljön.
- Az öné viszont az - felelte Darcy mosolyogva -, hogy szándékosan félreérti az embereket. "

A bejegyzés trackback címe:

https://pocketmonster.blog.hu/api/trackback/id/tr411474966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása