Fagyoska a Hóember

2009.12.14. 23:38

Valamikor a kilencvenes évek elején történt, hogy egy újabb tv csatornával bővült a műsorszolgáltatás nálunk. Akkoriban nagy számnak számított, ha valaki több adót is tudott nézni. A legmenőbbnek az HBO minősült, és nekem volt szerencsém olyan kivételes helyzetben lenni, hogy a családom feje engedélyezte. :D:D A jó kis dekóderes rendszer, persze nálunk legálisan működött az egész. Így ismertem meg hat new yorki fiatal életét, akik közül az egyik épp megszökött az esküvőjéről, vagy Bruce Willis klasszikus filmjeit, amikben mindenféle terroristákkal veszi fel a harcot karácsony idején. Ám a legkedvesebb számomra egy hóember története volt, akit akkor és ott nyomban megszerettem, mihelyst először megláttam. Ki ne szeretne egy kalapos hóembert pipával a szájában??? :D Az amerikai filmgyártás karácsonyi alkotásai közül az egyik legélvezhetőbb volt. Sajnos egy idő után már a minden mindegy alapon kerültek ki ilyen filmek, de a régi szép időkben még talán odafigyeltek arra, hogy milyen művet gyártanak. Egy idén 40 éves animációs alkotásról van szó, amit akkoriban még úgy hívtak, hogy rajzfilm, hiszen rajzolva készült, nem pedig számítógépen. Nem sok minden maradt meg bennem a történetből, csak az, hogy van egy hóember, aki életre kell és elhozza a karácsonyt a gyerekeknek. Sajnos nagyon régen láttam, így nem biztos, hogy tökéletesen emlékszem, de valahova elmegy Fagyoska, meg az iskolás gyerekek egy csoportja, van benne Mikulás, valami gonosz  bajuszos fickó, karácsonyfa meg minden egyéb, ami az ünnepi hangulathoz elengedhetetlen. Nekem nagyon tetszett annak idején, és ma is szívesen megnézném, csak hát sajnos nem tudom, honnan lehetne megszerezni, mivel nem egy olyan híres film. Talán nem is ismerik idehaza, csak valami elvakult fanatikusok. :):) Remélem, egyszer összehoz egy ilyennel az élet, mivel szeretném újra látni ezt a mesét, hátha ismét elkap az a régi érzés, ami annak idején jellemző volt rám. És ezzel a mesével igencsak vissza lehet hozni valamit egy elmúlt gyerekkorból. Amíg nincs meg nekem a film, addig csak a zenéjét hallgatom, ami még annál is régebbi, majd 60 éves!. Ezzel is hangolódom tovább a közelgő ünnepre, hogy talán 10 nap múlva már az elfeledett érzéseimmel álljak újra a fa előtt!! Addig pedig: Thumpetty thump thump, thumpety thump thump, look at Frosty go.….

www.youtube.com/watch

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pocketmonster.blog.hu/api/trackback/id/tr881598738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zara 2009.12.24. 09:12:12

Szia!

www.youtube.com/watch?v=cd39Fnas8Ro

Én is annak idején az HBO-n láttam Fagyoskát, a hóembert... minden karácsonykor eszembe jut! :) Hát, az eredetit meg lehet találni ezen a linken, a magyar verzióról sajnos semmit sem tudok.

Boldog karácsonyt!

Pocket Monster 2009.12.24. 12:45:54

@zara: köszi a linket, élek vele :D Egy kis nosztalgiázásnak remek lesz! :D Boldog Karácsonyt!
süti beállítások módosítása